Joacim

Joacim Melin (@joacim) är datanörd, pappa till fyra och make till en. Han är så tråkig så han gladeligen erkänner att han helst kör körde en gammal Volvo som med drygt 58000 59000 mil på mätaren (februari juli 2018) inte visade några tecken på att gå sönder nämnvärt. Det sistnämnda kan, enligt vissa, diskuteras. Bilen byttes under augusti 2018 ut efter 59200 mil mot en 2006 års Volvo XC70 med ynka 26400 mil på mätaren. Knappt inkörd, med andra ord.

Joacim arbetar som teknikansvarig och gillar att såga motorsåg, dricka té (Earl Grey gjort med 100-gradigt vatten, en nypa socker och ingen mjölk) eller en bättre Gin&Tonic, sova men framförallt umgås med familj och vänner. Han är oftast gladare än han ser ut att vara och han gillar gamla datorer också.

Under 14 år drev han också en blogg vid namn Macpro, och han deltar regelbundet i en podcast vid namn Björeman // Melin. Joacim skriver ibland artiklar åt Datormagazin, en tidning han arbetade på som testredaktör 2001-2005, och rattar tidnigens webbsajt. Han är också redaktör för den mer eller mindre årliga utgåvan av Datormagazin Retro. Joacim har även varit chefredaktör för Nätmagazin och 99mac. När han vill blogga gör han det här.

Joacim är inte mycket för sociala medier men du kan hitta honom på Twitter eller Mastodon. Annars fungerar mail till [email protected] också finfint.

Eftersom Joacim gillar gamla datorer driver han ett forum och en BBS (jo, du läste rätt) som kan nås via såväl Internet som det analoga telefonnätet. Inga konstigheter.

Denna blogg drivs med Jekyll på egna servrar från Super Micro med lagring baserad på ZFS och FreeNas. Som branddväggar används både Mikrotik och pfSense. I övrigt körs hela klabbet på Apache HTTPD som webbservrar, HAProxy som lastbalanserare och FreeBSD som operativsystem, MariaDB som databasserver, Vmware ESXi som virtualiseringsplattform och switchar från HP och Cisco. SSL-certifikatet levereras av Let’s Encrypt. Internetanslutningar levereras av Winther Broadband samt Forward Nine. Joacim använder macOS och Linux som plattform för sina skrivbordsdatorer.

Innehållet på denna blogg är Joacims egna åsikter och delas inte nödvändigtvis av någon annan.

—–BEGIN GEEK CODE BLOCK—–
Version: 3.1
GCM/CC/IT/TW d- s: a+ C+++(+++)>+++ UBLCX++++(++++)>++++ P+(+)>+ L++(++)>++ E—-
(—-)>—- W+++(+++)>+++ N+(+)>+ o+(+)>+ K–? w—(—)$>— O++ M++(++)>++ V()> PS++(+
+)>++ PE+(+)>+ !Y+(+)>+ PGP()> t 5– X- R+++ tv b+ DI++ D++ G e h++(—-) r+++ y+++
——END GEEK CODE BLOCK——