Välkomna sommarsäsongen med en aktiv semester!

Fåglarna börjar kvittra, solen tittar oftare fram och temperaturen stiger: det har börjat bli sommar! Inte finns det då någonting roligare att göra än att ge sig iväg på en aktiv semester, men det kan vara svårt att veta var man ska börja. Därför har vi tagit fram lite inspiration så att du kan hitta olika spännande aktiviteter som bara gör sommaren ännu bättre.

Ge dig ut på öppet vatten

En aktiv semester som ofta uppskattas tack vare det faktumet att alla kan delta oavsett ålder är just SUP. Den här förkortningen står för Stand Up Paddle och går ut på att du ger dig ut på vattnet ståendes på en stor SUP-bräda. Genom att använda en paddel kan du paddla dig fram, och tack vare att brädan är så stor och stabil blir det inte svårt att lära sig att balansera på den. Detta är en aktiv semester som blir perfekt för hela familjen!

Värt att veta är att din fotled är fäst i en säkerhetsrem, så även om du skulle trilla av brädan kommer den aldrig att flyta iväg. Det finns också ett förvaringsutrymme på din SUP-bräda för en liten matsäck som kan ätas ute på vattnet. Då många SUP-brädor är uppblåsbara slipper du även att oroa dig för att behöva konka runt på en enorm bräda. SUP kan bli en fantastisk aktiv semester, och det är upp till dig om du vill köpa din egen bräda eller hyra en.

Utmanande cykling i MTB-terräng

För en riktigt aktiv semester kan utmanande cykling över stock och sten i MTB-terräng göra susen. Du kan antingen hyra eller köpa en Mountain Bike cykel, och sedan kan du lita på att det finns många MTB-leder i Sverige att upptäcka. Några av dem är mer avancerade medan andra är lite lättare så att även de lite yngre familjemedlemmarna kan följa med.

MTB-cyklar är framställda med utomordentlig stötdämpning, rejäla däck samt både robusta och lättviktiga material. Detta gör dem till riktiga hejare när det gäller att ta sig över skumpig och teknisk terräng. Även om vissa MTB-leder kan vara utmanande är det därför ändå inte svårt för cykeln att ta sig fram, så detta kan bli en underbar aktiv semester även om du inte har någon tidigare erfarenhet av MTB.

Att ha med vid MTB-cykling

Om du har fått upp intresset för MTB bör du skriva en packlista för att ha klart för dig vad du ska ta med dig på turen. Du kan bära dina vanliga träningskläder och träningsskor, men det kan också vara bra att investera i MTB-handskar som ger dig ett bra grepp om styret. Därefter är det viktigt med en vattenflaska samt en proteinbar och möjligtvis någon energifylld dryck om du skulle kräva en energiboost på vägen.

Ta dessutom med näsdukar, plåster och desinficerande servetter bara för att vara på den säkra sidan. Allt detta kan läggas i en liten gympasäck eller liknande diskret väska som du har på ryggen när du cyklar.

Scroll to top