Hur du gör högtiderna roligare med ansiktsmålning

Att måla ägg, leka påsklekar och tillbringa tid tillsammans med nära och kära är en stor del av påskfirandet varje år. Ett ytterligare måste för många är dock också att klä ut sig till en påskhare, påskkärring eller kanske en liten kyckling. För en gullig look krävs då inte bara en kostym, utan också det rätta barnsminket. Detta är sannerligen någonting som många barn verkligen älskar!

Varför barn älskar ansiktsmålning under påsken

Det är alltid skoj att få låta fantasin flöda, och med riktigt fint ansiktsmålning påskhare smink kan din son eller dotter få klä ut sig till sin favoritkaraktär påskharen! Vare sig det är ett födelsedagskalas, en högtid eller någon annan spännande dag på året finns det en sak som är säker: barn älskar att klä ut sig i olika kostymer och att bära ansiktsmålning påskhare smink.

Är du inte någon hejare på att applicera ansiktsmålning påskhare smink? Som tur är behöver du inte vara någon expert, utan det finns många guider som du kan hitta på nätet. Det finns både inspiration i form av bilder och videor där de går igenom steg-för-steg hur man applicerar ansiktsmålning påskhare smink på ett gulligt sätt. Så klart är det upp till dig och din son eller dotter om ni vill hitta inspiration på nätet eller bara testa er fram på egen hand.

Känn er inte begränsade till påsken

När påsken väl är över kan det kännas lite synd att tvingas lägga påsksminket på hyllan för att vänta till nästa år. Detta behöver ni dock lyckligtvis nog inte göra! Ansiktsmålning påskhare smink kan nämligen dras nytta av vid många andra tillfällen. Beroende på vilka färger ni har kan ni också använda det som Halloweensmink eller inför den kommande maskeraden. Det finns alltid en anledning att klä ut sig på ett roligt, häftigt eller gulligt sätt, så ta chansen närhelst möjligheten dyker upp!

Roliga påsklekar som ni inte vill missa

Förutom att sminka sig och klä ut sig finns det så mycket mer som påsken har att bjuda på. För många är det lite av en tradition att leka olika påsklekar, så skriv gärna ner en lista på lekar som hela familjen och gästerna kan njuta av. En populär lek är självfallet den kända hitta-äggen-leken där de vuxna gömmer påskägg i trädgården som barnen får springa runt och leta efter. Detta är alltid en riktigt populär lek som ni inte vill gå miste om.

En annan rolig påsklek går ut på att ni alla har varsitt kokt ägg. En av deltagarna slår lite lätt sitt ägg mot en annans, och om ägget spricker är man ute ur leken. Deltagaren med ägget som klarade sig fortsätter att slå sitt ägg mot nästa deltagares, och det sista ägget som klarar sig utan att spricka är det som har vunnit. Sist men inte minst är äggmålning också naturligtvis en populär aktivitet under påsken, så se till så att ni har rikligt med ägg därhemma!

Scroll to top