lampor

Låt dig hänföras av belysning

Hemmets alla rum behöver belysning. Golvlampor, vägglampor, bordslampor, taklampor, och många fler alternativ därtill. Välj med omsorg. Rätt belysning kan framhäva detaljer och lyfta upp ett helt rum. På https://www.lamp24.se/ kan du få tips och råd att finna den belysning du söker. Skapa trivsamma rum och sätt din personliga prägel i ditt hem med hjälp av flera olika ljuspunkter. Välj lampor som lyfter och höjer på det sätt som behagar dig.  

3 olika sorters lampor

  • LED- lampa – Den både lever längre och är fem gånger så effektiv som en vanlig glödlampa. Ett Klimatsmart val.
  • Lågenergilampor – Den lever 10 gånger längre och är fem gånger så effektiv som glödlampan. Det som skiljer denna från LED-lampan är att den innehåller den miljöfarliga metallen kvicksilver, vilket gör den mindre miljövänlig. Lamporna måste lämnas till återvinningen i en särskild behållare. 
  • Halogenlampan – Dess tjocka glasdel omger glödtråden och blir därför väldigt het, upp till 2500 grader varm! Den håller upp till tre gånger längre än en glödlampa. 

Taklampan   

Den har förmågan att framhäva inredning och möblerna i ett hem. Denna viktiga allmänbelysning fungerar som en central del av inredningen. En dekorativ del som skapar en helhet i ditt hem. Därför är det viktigt att välja vilken taklampa som ska få den äran att knyta ihop hemmets detaljer. Urval och användningsområden varierar enormt, beroende på vart du vill hänga upp den. Oavsett färg och form så är ljuskällan bland det viktigaste. Varmt eller kallt, starkt eller mys. 

Vägglampa

I vissa rum vill du sätta ljuskällan i fokus och i vissa, exempelvis mindre rum så kanske du vill framhäva detaljer och punkter med andra ljuskällor än en taklampa, från exempelvis en vägglampa. Lätt att glömma denna typ som verkligen kan bidra med en fin stämning och härlig atmosfär. Den kan bli det lilla extra i din inredning och förhöja dina väggar med hjälp av ett behagligt ljus. 

Bordslampa

En viktig detalj som förhöjer din inredning och skapar en mysig och stämningsfull känsla. Punktbelys och ge liv åt vissa platser och detaljer i rummet. Beroende på utseende och form så kan dessa lampor passa in på alla platser i ett rum. I fönstret, på skrivbordet, i myshörnan. Med fördel kan stilen varieras i det oändliga, för att lyfta just den utvalda platsen.

Golvlampa 

För att nå en varierad allmänbelysning i ett rum så gäller det att välja rätt golvlampa. En mångsidig del beroende på ifall du vill ha en praktisk läslampa eller en mysig lampa i hörnan. Samtidigt gäller det att belysning och utseende passar in för dina behov och fungerar främjande för den övriga miljön i rummet. Golvlampan fyller många fler funktioner än att bara vara en inredningsdetalj. Fundera över behov, vill du öka mysfaktorn eller få en god allmänbelysning? Vissa golvlampor har fler ljuspunkter, exempelvis med riktning mot taket, med läsarm som kan justeras mot golv, möbel eller vägg. För att hitta rätt i stil och funktion så är ett tips att ta råd och hjälp från experter på nätet. Låt dig guidas och hänföras.   

Scroll to top